2007 yılında elimdeki huğlu 104 model süperpoze tüfeği değiştirip bu tüfeği av bayisinden fatura karşılığı satın aldım. 66 namlu, tek tetik, enjektörlü, selektörlü, mobil şoklu. Anlıyacağınız fuulll. Aldığım tarihten itibaren inanılmaz derecede küf pas ve namluda aşınmalar başladı. Elimi namluya değdirmeye korkuyordum neredeyse. Sil bakalım yağla bakalım. Tüfeğin saçmasından memnunum artısı av da vurmaya başladım ;D Ama gel gelelim anlatılan ve görülen baikal tüfeklerin dezavantajları olan ağırlıkları ve işçiliklerinin sıfır olması. . Birde küf pas ta cabası.
Bundan 2 ay kadar önce Huğlu Kasabasından sevgili Mehmet Tatlı usta ile sitemiz aracılığıyla tanıştık, sıkıntımı anlattım kendisi bana; bu konu ile ilgili yapabileceklerini anlattı. Sağolsun (düğün telaşemin içinde, memur maaşı halimizle) tüfeği adam etti.
İnanın ben bu tüfeğe bu kadar işçiliğin yapılabileceğini, bu tüfeğin namlusunun ve kundağının bu kadar kibarlaşabileceğini ne düşünebilir ne de yaptırabilirdim.
Kendisi hem ustalığını konuşturdu hem de yapmış olduğu insanlığı karşısında, güven vermesi ve bunu yansıtabilmesi konusunda kendisine siz avcılarımızın huzurunda teşekkür ediyorum.
Tüfek sanayi mizdeki Mehmet TATLI ve diğer ustalarımızın daha güzel ve hak ettikleri yerde olabilmeleri dileğiyle;
Selamlar..

Mehmet ustaya teslim edilmiş, işçiliğine başlanılmamış haliyle el kundağı ve dipçik

boya ve gravür işçiliği tamamlandıktan sonraki hal

boya ya başlanmadan önceki eski boyasının temizlenmiş hali

ve iki adet rus baikal tüfeklerden fotolar.. Sağolsun Mehmet usta iki tüfek arasındaki farkı işçilik farkını burada gözler önüne seriyor.(en alttaki tet tetik olan tüfek bana ait)